Onze Missie

                                                                                            

                                                                                    

 

LETTHEQUEENBEE.COM Uitgelegt 

De naam van ons project is over nagedacht. Omdat de bijenkoningin één van de belangrijkste factoren is voor het behoud van een gezonde bijenpopulatie, niet beïnvloed door verschillende externe stressfactoren, kwamen we op het idee om de aandacht van mensen te vestigen op een enorm opkomend wereldprobleem en deze belangrijke speler in ons wereldwijde voedselaanbod: de (koningin) bijen. Als de mensheid de koningin niet haar werk laat doen, en zij gestoord blijft worden door veel externe factoren, zal de wereldwijde bijenpopulatie afnemen. Erger nog ... bijen worden met uitsterven bedreigd, wat reeds gaande is met een aantal bijensoorten.

WAT IS ZO SPECIAAL AAN DE QUEEN BEE? 

De koningin is met recht het hart en ziel van de bijenkolonie. Slechts één koningin woont in een bepaalde bijenkorf en met haar lange en sierlijke lichaam is zij de grootste bij in de kolonie. Elke bijenkolonie heeft een koningin nodig en wanneer zij sterft is dat een belangrijke gebeurtenis. Ze is niet alleen UNIEK onder de bevolking van haar kolonie ....... Ze is van groot belang voor het onderhouden van de bijenpopulatie! De koningin is de enige vrouwelijke bij met volledig ontwikkelde eierstokken. Haar twee belangrijkste doelen binnen de bijenkolonie zijn het produceren van geuren die helpen de eenheid binnen de kolonie te waarborgen en haar taak is tevens om zo’n 1500 eieren per dag te produceren. Zoveel eitjes bedraagt meer dan haar totale lichaamsgewicht. Wow!

De andere bijen besteden veel aandacht aan hun koningin en zorgen dat ze in al haar behoeften wordt voorzien. Als een vorstelijke bij, is ze altijd omringd door een heleboel bedienden terwijl ze zich in de korf verplaatst, maar is daardoor allesbehalve verwend. Deze koninklijke verzorgers zijn van cruciaal belang, omdat de koningin niet in staat is om aan haar eigen basisbehoeften te voldoen. Ze kan zichzelf niet voeden of verzorgen. Ze kan de korf niet eens verlaten om rust te nemen. En dus zorgen haar verzorgers voor haar basisbehoeften, terwijl ze onvermoeibaar van cel naar cel gaat en doet wat ze het beste kan en ook zo nodig is, namelijk..... eitjes leggen. Wij zijn van mening ..... laten we voorzichtig zijn voor één van de belangrijkste spelers in onze wereldwijde voedselvoorziening en laten we ons gedrag verstandig kiezen en .........

                                                                      let the queen be(e)!